Geen goed begin van 2019

8 januari 2019

 

Zondagochtend 6 januari kregen wij een verontrustend bericht van Marco over vernielingen aan onze Trans Europ Express. We (voorzitter Dick en spoorspecialist Jan) zijn direct naar de trein gegaan en de schade is verschrikkelijk. Alle ramen van het treinstel zijn ingeslagen.

De eerstvolgende werkdag hebben we aangifte bij de politie gedaan. Er wordt gekeken of de camera’s de daders geregistreerd hebben. Volgens de politie moeten er rekening mee gehouden worden dat deze actie mogelijk gericht is geweest tegen de Stichting TEE, omdat ander materieel op het terrein niet beschadigd werd.

Als gevolg van deze vernielingen is de trein tijdelijk niet meer te verplaatsen. Vanwege de risico’s van afbrekende glasscherven is rijden te gevaarlijk.

Het is niet de eerste keer dat Stichting TEE te maken krijgt met vernielingen. Het doet pijn om dit te zien. Dit zijn niet alleen klappen voor de trein, maar ook voor de talloze vrijwilligers en donateurs die zich inzetten voor haar behoud. Dit is reden te meer om de trein zo snel mogelijk weg te krijgen van Amsterdam Dijksgracht naar een veiligere plek.

Dit is geen fijn begin van het nieuwe jaar, maar we ze zetten alles op alles om dit zo goed mogelijk op te lossen. U kunt hierbij helpen. We ontvangen hierbij graag uw tips via info@stichtingtee.nl. U kunt ook de onze stichting steunen door donateur te worden via http://www.stichtingtee.nl/nl/donateur-worden